Hvad er der for fødevare allergier?
Man kan være allergisk overfor mange forskellige fødevarer. I Danmark er mindre børn oftest allergiske over for mælk og æg. Blandt unge og voksne reagerer mange på nødder, frugter og grøntsager på grund af krydsreaktioner i forbindelse med pollenallergi. Sennep er også en af de ting man kan være allergisk overfor, så når man køber fødevarer skal man være opmærksom på hvad man spiser og om de forskellige produkter er i den krydderi blanding man køber, så man kan undgå allergi.
Hvordan kan man se om det man er allergisk overfor er i maden?
Som loven er lige nu for allergier så skal producenten skrive på pakken om der er mulighed for at lige præcis det du er allergisk overfor har mulighed for at være i det produkt du køber. Der skal skrives på pakken om det er i som en fast ting eller om det er spor af det. Nogle er så sarte at det kan give allergi bare der har været lidt af produktet i varen. Nogle firmaer gør desværre ikke det de skal for at du ikke får allergi.
Hvad skal firmaerne gøre for at undgå at allergenerne bliver blandet?
Hvis et firma laver krydderi blandinger, så skal de skrive på produktet om der er mulighed for at du er allergisk overfor denne vare, de skal skrive om det er i varen eller om der er spor efter det produkt som du er allergisk overfor. Hvis det er et produkt som er i varen skal der stå hvor mange % der er i varen. Hvis der er spor efter et allergi fremkaldende stof skal de også skrive det på produktet.